Activiteiten Nederland

2024

Najaar Salon 2024, wo 23 okt - zo 27 okt

Ben je kunstenaar, creatief ondernemer of vertegenwoordig je een goede doelen organisatie? Is Suriname je roots of werkgebied? Geef je dan op voor de leukste verkoopexpositie in het hartje van Amsterdam rond het thema NL en SU anno NU! Mail naar stichtingsanjay@gmail.com, stuur foto's mee van je werk en curator Johan komt naar je toe. DOEN!

Atelierbezoeken Nederland

In voorbereiding op Stichting Sanjay's Najaar Salon 2024, welke van woensdag 23 t/m zondag 27 oktober in het Vrij Paleis in Amsterdam te bezoeken is, brengt curator Johan Ganpat Brouwer inventariserende atelierbezoeken aan kunstenaars en creatieve ondernemers in Nederland en België. Ben jij een kunstenaar of creatieve ondernemer en heb jij Surinaamse roots of is Suriname je werkgebied? Meld je dan aan voor deelname aan deze jaarlijkse verkoopexpositie van Surinaamse kunst en creatieve waren in Amsterdam! Stuur een mail naar stichtingsanjay@gmail.com en curator Johan komt naar je toe!

Bezochte ateliers in NL en BE: Deborah Vorswijk, Hennah Draaibaar, Fri Yeye met Karin Voogd en Richardo Tuinfort

Openbare Werken Ruigoord 2024

Tijdens editie 2024 van de Openbare Werken in Ruigoord waren we te gast bij onze ambassadeur kunst en kunstprojecten Johan Ganpat Brouwer, die zijn eigen werk en werk van een paar van onze Surinaamse partners op 1 en 2 juni exposeerde in de pastorie. Hieronder een beeldverslag. Deelnemende partners uit Suriname: Barbara Mac Intosch, Giovanni Jona, Hennah Draaibaar, Robbert Enfield en Winifred Giersthove.

Pinkster Salon 2024

Kom op zondag 19 mei en maandag 20 mei van 12.00 tot 17.00 uur naar de Pinkster Salon 2024 op ons hoofdkantoor aan de Kleine Bickersstraat 2, 1013 LJ Amsterdam. Met werken van (o.a.) Giovanni Jona, Fabian de Randamie, 597 Photography, Winifred Giersthove, Tanya Frijmersum, Coco Duivenvoorde en meer.

Artikel in PS het Parool

Vlak voor zijn werkreis naar Suriname stond onze ambassadeur kunst en kunstprojecten Johan Ganpat Brouwer met een hele mooie foto en een heerlijk compact stukje tekst in de rubriek 'Zaterdagochtend' in PS van het Parool.

Nieuwjaarsborrel

Op woensdag 10 januari vierden we tijdens een gezellig samenzijn onze Nieuwjaarsborrel 2024, in ons hoofdkwartier aan de Kleine Bickersstraat 2 in Amsterdam. Het werden fijne uren waarbij volop terug- en vooruitgekeken werd. 

2023

Stichting Sanjay's Najaar Salon @ Vrij Paleis Amsterdam

Van woensdag 11 t/m zondag 15 oktober waStichting Sanjay's Najaar Salon 2023 te bezoeken in het Vrij Paleis aan de Paleisstraat 107 in Amsterdam. Vijf dagen lang genieten van kunst en cultuur met Surinaamse signatuur onder onze spreekwoordelijke paraplu 'NL en SU anno NU'. Met iets minder bezoekers dan tijdens de Najaar Salon 2022 en de Voorjaar Salon 2023 werd toch voor een recordbedrag aan werk verkocht. Met als allergrootste winnaars: de exposanten, die slechts 15 % van hun verkopen als commissie aan de stichting afdragen. Hieronder een foto impressie van deze editie :-) Tot volgend jaar! 

En YEY, de poster en het programma voor de Najaar Salon 2023 zijn klaar! 

LOBIPASI NO ABI FARA

Op zaterdag 24 juni was de stichting met een expositiekast te gast bij LOBIPASI NO ABI FARA, een viering van het Sranantongo in cultuurcentrum De Nieuwe Liefde aan de Costakade 102 in Amsterdam.

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei was de stichting te bezoeken tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden 2023. Het waren prachtig mooie dagen waarbij aangenaam veel werken zijn verkocht. Tijdens de OAWE werden van de volgende kunstenaars werken geëxposeerd: Overdo Berghout (NL), Winifred Giersthove (SU), Giovanni Jona (SU), Winston Lieveld (NL), Coco Duivenvoorde (NL/SU), 597 Photography (SU), Linda Daparoe (SU), Djon Seedorf (NL).

Mini AIR (Artist In Residence) Giovanni Jona bij SSGB

Meteen na Stichting Sanjay's Voorjaar Salon verbleef kunstenaar Giovanni Jona uit Suriname een week als Artist in Residence bij Stichting Sanjay Ganpat Brouwer. Hij werkte er aan een serie portretten en aan nieuwe kleine werken voor o.a. de Open Ateliers Westelijke Eilanden en Stichting Sanjay's Najaar Salon. Omdat er ook nog een aantal van de maar liefst 15 (!) verkochte werken van Giovanni door de nieuwe eigenaren moesten worden opgehaald, konden deze meteen even een praatje met hem maken en met hem op de foto :-)

Stichting Sanjay's Voorjaar Salon @ Vrij Paleis Amsterdam

Na een succesvolle eerste editie van Stichting Sanjay's Najaar Salon 2022 was van dinsdag 9 mei t/m zondag 14 mei Stichting Sanjay's Voorjaar Salon te bezoeken in het Vrij Paleis in Amsterdam. Met Suriname als roots of werkgebied, ons verbindend element, met ook zeer diverse werken van maar liefst 6 kunstenaars uit Suriname (!), kon men 5 dagen lang genieten van kunst, creatieve ondernemerschap, goede doelen organisaties, een video- en filmavond en een Surinaamse High Tea verzorgd door Gallery de KuS. Een evenement dat, met maar liefst 2,5 keer zoveel verkopen als tijdens de Najaar Salon 2022, een groot succes kan worden genoemd. Alle reden dus om vol goede moed en energie weer vol aan de slag te gaan met de Najaar Salon 2023, die ergens in oktober in het Vrij Paleis te Amsterdam te bezoeken is. De foto's hieronder geven een impressie van het evenement:

En YEY, de poster met alle deelnemers en het programma van Stichting Sanjay's Voorjaar Salon zijn klaar :-)

Mini AIR (Artist In Residence) Overdo Berghout bij SSGB

Eind februari 2023 was kunstenaar Overdo Berghout een week te gast als Artist in Residence bij Stichting Sanjay Ganpat Brouwer. Hij werkte er aan een serie schilderijen voor deelname aan Stichting Sanjay's Voorjaar Salon at Vrij Paleis te Amsterdam.

Nieuwjaarsborrel 2023

In navolging op de allereerste Nieuwjaarsborrel in 2022 kon op woensdag 25 januari tussen 16.00 en 20.00 uur met de stichting op het jaar 2023 worden getoast. Wij zorgden (o.a.) voor Glühwein en Surinaamse hapjes en deelden graag onze plannen voor dit nieuwe jaar. Kom je ook? En jaah, dat deden ze! Het werd een prachtig machtig begin van dit nieuwe jaar!

2022

Stichting Sanjay's Najaar Salon @ Vrij Paleis Amsterdam

Na een aantal jaren op het verlanglijstje als onze jaarafsluiter te hebben gestaan kon van maandag 31 oktober t/m donderdag 3 november 2022 de allereerste editie van Stichting Sanjay's Najaar Salon in het Vrij Paleis worden bezocht. Het werden 4 hele fijne en ook druk bezochte dagen, waarbij menig compliment over het evenement met de stichting werd gedeeld. De onderstaande foto's geven hier een bescheiden impressie van. Met als mooiste resultaat? Dat er volgend jaar een Voorjaar Salon én Najaar Salon door de stichting in het Vrij Paleis mag worden georganiseerd! Met Blakka Tarra, Coffee Mama, Djon Seedorf, Galley De KuS, Giovanni Jona, Jane Stjeward-Schubert, Jeremiah Abrahams, Ju-Nique, LLoyd Klavie, LLoyd Strijder, Overdo Berghout, Suriname Jaarkalender, Tailors & Wearers, Vereniging AANEEN, Vero en Kate, Warda Marica, Winifred Giersthove, Zeefdrukken voor Nola.

EN YEY, het gaat door! Kom erbij en Doe Mee! De allereerste Stichting Sanjay's Najaar Salon in het Vrij Paleis, aan de Paleisstraat 107 in Amsterdam. More to follow soon ...

Door-START-lab te gast bij de Kom Erbij Dag Westerpark

Tussen het Zomerblok en het najaar-/winterblok van het Door-START-lab @ Podium Horizon waren we te gast bij de Kom Erbij Dag Westerpark. Het was erg leuk en gezellig en we spraken heel veel mensen. Op naar het vervolg van het Door-START-Lab bij Podium Horizon :-)

Door-START-Lab bij Podium Horizon

Naast het Door-START-Lab in buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost gaat het Door-START-Lab tussen 19 juli en 16 augustus ook een zomersessie bij Podium Horizon in huis van de buurt de Horizon organiseren, aan de Hembrugstraat 156-2 in Amsterdam West/ Spaarndammerbuurt. Kom je ook?

Mi Switi Pikin Sranan, editie 2022

Na twee edities van het interactieve boek Mi Switi Pink Sranan, met 2 x 6 persoonlijke verhalen over wonen en werken in Sranan (Suriname), gaat ons interactieve boek vanaf 2022 verder als echt tweelandenproject. Onder de iets aangepaste titel Mi Switi Pikin Sranan presenteert het boek voortaan persoonlijke verhalen over wonen en werken in Suriname én in Nederland. Check ook dit seizoen op de eigen facebookpagina

Boekpresentatie en Indoor Markt

Hoewel jammer genoeg niet zo heel erg druk bezocht kon op donderdag 21 juli in buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost weer een zeer gevarieerde Indoor Markt worden bezocht, gevolgd door de Live presentatie van editie 2022 van het interactieve boek Mi Switi Pikin Sranan. Een editie met dit jaar maar liefst 14 mannelijke deelnemers van de Surinaamse generatie nu, die zowel in Nederland en in Suriname wonen en werken, waarmee een mooie brug tussen Suriname en Nederland werd gerealiseerd. Voor een indruk van de Indoor Markt: zie de onderstaande foto's die gemaakt zijn door Donna Tjim Kam Jet.

En Jaaaah, de cover voor editie 2022 is klaar :-) Mooi hè 

Alle 14 deelnemers van editie 2022 van ons interactieve boek Mi Switi Pikin Sranan op een rij. Allemaal wonend en werkend in Suriname of in Nederland. Van links naar rechts en van boven naar beneden: Angelo Wijngaarde, Shivam Achaibar, Stefano Linga, Martin Fredericks, Anthony Etnel, Diego Lapar, Onias LandveldIsmael Starke, Jean-Pierre Veira, Nigel Reumel, Vishant PoeranSeraven Pinas, Xaviër en Xaviero Top, Jero Leeflang

En jaaah, de posters voor editie 2022 zijn klaar :-) 

Onze kraam op de Rainbowmarkt 2022

Na 2 coronajaren was het eindelijk weer zover: met een ruim opgezette Rainbowmarkt als onderdeel van Pride Park 2022 in het Vondelpark, opende Pride Amsterdam 2022 op zaterdag 30 juli met de Pride Walk van de Dam naar het Vondelpark, waar met een prachtig divers programma, met o.a. de Rainbowmarkt en diverse podia, een geweldige middag en voege avond werd beleefd. Het prachtig mooie weer was een aangename toegift. De kraam van de stichting (zie foto's), waarmee ook de verkoop van de loten van de grote Zomerloterij 2022 werd gestart, werd supergoed bezocht en er werd ook heel erg leuk verkocht :-) 

Door-START-Lab @ buurthuis NoLIMIT 

Voor iedereen die mee wil doen is er vanaf 17 februari 2022 het Door-START-Lab in buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost. Een traject vol onderzoek, experiment en het realiseren van projecten met een (nog) completere jij als resultaat. Met 4 eigen trajecten, naast je eigen interesses, waar je elke week mee de slag kunt gaan. Dusss wil jij weer aan de slag? Maar weet je nog niet met wat? Kom dan elke donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Door-START-Lab in Buurthuis NoLIMIT, Geldershoofd 80, naast metrostation Ganzenhoef, Amsterdam Zuidoost.

En YEY, het Door-START-Lab is gestart !! Kom langs en DOE MEE!! Elke donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur in buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost. Een traject dat 100% draait om jouw talent en interesses die met onderzoek en echte dingen doen in hun kracht worden gezet! MEEDOEN IS GRATIS, kom langs en doe mee!

Grote Zomerloterij 2022

Ook dit jaar wordt er een Grote Zomerloterij georganiseerd waarvan de opbrengst aan 3 projecten/organisaties in Suriname zal worden gedoneerd. Voor meer info, het kopen van loten en het laatste nieuws: check de pagina Zomerloterij 2022

Nieuwjaarsborrel 2022

En ja, daar was ie dan: Onze allereerste Nieuwjaarsborrel editie 2022, op de laatste woensdag van januari! Zegt het voort, zegt voort, en kom zelf gezellig ook! En Jaaaah, het was echt superleuk!! Tot volgend jaar!

Sanjay's Info Hap

Ook in 2022 kunt u elke tweede en laatste woensdag van de maand gezellig mee-eten met Sanjay's Info Hap. Op de 2e woensdag eten we een gerecht dat op de hele wereld is geïnspireerd. De laatste woensdag eten we een heerlijk hap die aan Suriname denken doet. Mee-eten? Check het menu en reserveer op de eigen Facebookpagina: 

2021

Deelname Ashna Chhatta's pop-up Store

Geheel onverwacht mocht de stichting als extra afsluiter van dit seizoen met een eigen standje deelnemen aan de duurzame fashion pop-up Store van buuf, mattie en sponsor van het interactieve boek Mi Switi Pink Sranan 2020 en 2021: Ashna Chhatta :-) De stichting nam de uitnodiging van harte aan en was op zaterdag 20 en zondag 21 november te bezoeken in het Vrijpaleis, hartje Amsterdam.

Deelname Openbare Werken Ruigoord

Voor het derde jaar op rij sloot de stichting haar seizoen in Nederland af met een finale exposite tijdens Openbare Werken in Ruigoord, vlak buiten Amsterdam. Dit jaar (op zaterdag 11 en zondag 12 september tussen 12.00 en 19.00 uur) in combinatie met de trekking van de winnende loten voor onze grote Zomerloterij 2021, op zondag 12 september vanaf 19.00 uur. Voor een overzicht van alle winnende lotnummers: kijk op de pagina Zomerloterij 2022.

Mi Switi Pink Sranan, All female edition 

Na een All Male editie 2020, wat niet zo was bedacht maar zo is gegroeid, volgde een All Female edition van ons interactieve boek Mi Switi Pink Sranan in 2021. Benieuwd naar wat Griëlda Gojo, Jenevieve Apinsa, Kayleigh Tseng Ching Lien, Meredith Joeroeja, Rachel Nijman en Susan Doorson in deze editie vertellen en laten zien? Volg hen vanaf april 2021 op de eigen Facebookpagina: 

Mi Switi Pink Sranan.NL  2021

In samenwerking met Programmabureau Amsterdam Zuidoost, Buurthuizen Zuidoost, Buurthuis NoLIMIT en vormgeefster MSPS editie 2020 Zindzi Witte/zwart-werk.nl werd het productieproces MSPS 2021 omgedoopt tot een gratis te volgen werkervaringsproject voor jongeren en jongvolwassenen in Amsterdam Zuidoost. Tussen 1 mei en 22 juli 2021 kunt u elke zaterdag alle ontwikkelingen van dit project live volgen op de eigen Facebookpagina. Check it out en doe mee! 

Boekpresentatie met Indoor Sponsormarkt Buurthuis NoLIMIT

Kom gezellig langs en ontmoet een deel van onze sponsoren op de Indoor Sponsormarkt op donderdag 22 juli van 13.00 - 16.30 uur in buurhuis NoLIMIT aan het Geldershoofd 80 in Amsterdam Zuidoost. Meteen na de markt vindt de boekpresentatie plaats met een live verbinding met Suriname. Zegt het voort, zegt het voort en kom zelf gezellig ook !

Impressies boekpresentatie MSPS 2021 met Indoor Sponsormarkt

Bekijk hier het begin van de Indoor Sponsormarkt voorafgaand aan de boekpresentatie Mi Switi Pink Sranan 2021 in Buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost.

Live verslag van de boekpresentatie Mi Switi Pink Sranan 2021 vanuit buurthuis NoLIMIT in Amsterdam Zuidoost. Inclusief een Zoombijdrage van een aantal van de geportretteerden en de schrijver van het voorwoord uit Suriname.

En aan deze prachtige powervrouwen uit Amsterdam werden de eerste exemplaren van het interactieve boek Mi Switi Pink Sranan editie 2021 in Nederland uitgereikt: v.l.n.r. Abigal Jacobs, planningsmanager van PBAZO, uw aller JGB, Zindzi Witte, vormgeefster editie 2020 en docent vormgeving editie 2021, Tieneke Sumter, vertegenwoordiger van de Surinaamse LHBT+ community in Nederland en Tanja Jadnanansing, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Overhandigen exemplaren MSPS aan Surinaamse ambassadeur in Nederland

Op woensdag 4 augustus mochten onze projectleider MSPS Johan Ganpat Brouwer en onze penningmeester Radhika Ganpat een aantal exemplaren van ons interactieve boek (edities 2020 én 2021!) overhandigen aan de ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland, Zijne Excellentie de weledele heer Rajendre Khargi. Vooral het anti-hokjes-denken-en-doen binnen dit project, en het bieden van een stem en podium aan de GENERATIE NU, aan beide kanten van de oceaan, werd erg gewaardeerd en kreeg een heel groot compliment. Samen met ons vindt ook de ambassadeur dat we veel meer naar de huidige generatie moeten luisteren om op een positieve manier te kunnen bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Gran Tangi ambassadeur!

Sponsoren Mi Switi Pink Sranan 2021 Nederland

Zomerloterij 2021

Dit jaar vond de tweede editie plaats van onze vernieuwde Grote Zomerloterij. Een loterij met héél véél prijzen voor lekker weinig geld per lot. Met 3 mooie organisaties in Suriname waaraan de opbrengst à 3 x € 250 werd gedoneerd: G-Artblok Top Education, Talking Prints en stichting Double Positive. Kijk voor het overzicht van de winnende loten op de pagina Zomerloterij 2022.

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 22 mei t/m maandag 24 mei kunt u de stichting dagelijks bezoeken tussen 12.00 en 18.00 uur als onderdeel van de Open Ateliers Westelijke Eilanden 2021. Inmiddels is, door corona maatregelen, het Open Atelier Weekend verplaatst naar het laatste weekend van september. Of de stichting dan ook gaat deelnemen? De stichting besloot dit niet te doen.

Keti Koti Festival

Gaat het dit jaar lukken op 1 juli met een info- en verkoopkraam op het Keti Koti festival te staan? Ook dit jaar werd dit festival door corona maatregelen weer afgelast ...

Sanjay's Info Hap

En JAAAH, vanaf SEPTEMBER 2021 gaat de InfoHap weer van start met een Surinaamse Mee-eet-en-afhaal-hap op de tweede en laatste woensdag van de maand. Voor reserveringen en het menu: check op de maandag voor de infoHap onze Facebookpagina. Mee-eten kan voor een donatie vanaf € 6,- per persoon.

2020

Deelname Openbare Werken Ruigoord

Op zaterdag 5 en zondag 6 september tussen 12.00 en 18.00 uur rondde de stichting haar expositie- en verkoopseizoen 2020 in Nederland af als gastexposant bij de Openbare Werken in kunstenaarsenclave Ruigoord, gelegen vlak buiten Amsterdam. Deze editie werd BUITENKANS gedoopt. Het werd mede door het fijne weer en een leuk aantal bezoekers weer een aangenaam succes. 

All Inclusive Zomerloterij !!

Met dit jaar vanwege het coronamonstertje alleen een digitale versie van Pride Amsterdam besloot Stichting Sanjay Ganpat Brouwer een All Inclusive Zomerloterij inclusief Pride gesprek te organiseren. Deels om met drie LHBT+ organisaties uit Amsterdam hun aangepaste Pride-programma te evalueren. Deels om ondernemers uit Amsterdam, Nederland en Suriname te ondersteunen door het aankopen van een grote prijzenpot. Met als uiteindelijke doel heel veel blije winnaars en een opbrengst die aan 3 LHBT+ organisaties in Suriname kon worden gedoneerd. De totale opbrengst (€ 720,-) werd door de stichting aangevuld tot het mooie ronde bedrag van 800 euro. Hiervan wordt 400 euro aan het LGBT Platform Suriname gedoneerd, ter medefinanciering van de eerstvolgende editie van Pride Month Suriname. Ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden ontvangen zowel Women's Way Foundation als Stichting Double Positive in Suriname ook elk 200 euro. Aan alle lotenkopers, COC Amsterdam e.o., het Amsterdam Museum, Shakespeare Club 2020, Bob Angelo Fonds en host Dolly Bellefleur: DANKJULLIEWEL!! Via de link hieronder kun je het evenement terugkijken.

Pride talk met All Inclusive Zomerloterij door stichting Sanjay Ganpat Brouwer

๐•Š๐•ฆ๐•ฃ๐•š๐•Ÿ๐•’๐•ž๐•– ๐•–๐•Ÿ โ„•๐•–๐••๐•–๐•ฃ๐•๐•’๐•Ÿ๐••: ๐•†๐•Ÿ๐•ซ๐•– ๐•’๐•—๐•ค๐•๐•ฆ๐•š๐•ฅ๐•–๐•ฃ! ๐”ป๐• ๐•– ๐•ž๐•–๐•– ๐•–๐•Ÿ ๐•จ๐•š๐•Ÿ ๐•ก๐•ฃ๐•š๐•›๐•ซ๐•–๐•Ÿ! ๐˜๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฉ๐˜ฃ๐˜ต๐˜ช๐˜ฒ+ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ˆ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜—๐˜ณ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ? ๐˜๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ? ๐˜ก๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ฅ? ๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ป๐˜ช๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ? Dit is slechts een kleine greep uit de potentiรซle vragen die hen kunnen worden gesteld als het gaat over het beleven van deze week. En dat gaan we doen tijdens dit ๐™–๐™›๐™จ๐™ก๐™ช๐™ž๐™ฉ๐™š๐™ฃ๐™™ programmaonderdeel van Shakespeare Club. Ook jij kunt vooraf vragen indienen die we tijdens het programma zullen stellen. In gesprek met gemarginaliseerde lhbtqi+ groepen willen we wederzijds begrip vergroten zodat we beter rekening met elkaar kunnen houden. De talk wordt afgewisseld met de ๐€๐ฅ๐ฅ ๐ˆ๐ง๐œ๐ฅ๐ฎ๐ฌ๐ข๐ฏ๐ž ๐™๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐ฅ๐จ๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ฃ, de feestelijke omlijsting. ๐„๐ซ ๐ข๐ฌ ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐ซ๐จ๐จ๐ญ ๐š๐š๐ง๐ญ๐š๐ฅ, ๐ก๐ž๐ž๐ฅ ๐๐ข๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ž ๐ฉ๐ซ๐ข๐ฃ๐ณ๐ž๐ง ๐ญ๐ž ๐ฐ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐ฆ๐ž๐ž ๐ฅ๐ก๐›๐ญ๐ข๐ช+ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ซ๐ฌ ๐ข๐ง ๐€๐ฆ๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐๐š๐ฆ, ๐๐ž ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ž๐ง ๐’๐ฎ๐ซ๐ข๐ง๐š๐ฆ๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ฎ๐ง๐. Het begrip โ€˜ondernemerโ€™ varieert van horeca tot kunstenaars en creatieven. De host deze avond is ๐ƒ๐จ๐ฅ๐ฅ๐ฒ ๐๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐Ÿ๐ฅ๐ž๐ฎ๐ซ, icoon van de lhbtiq+ community. De sprekers zijn: ๐“๐ข๐ž๐ง๐ž๐ค๐ž ๐’๐ฎ๐ฆ๐ญ๐ž๐ซ en ๐๐จ๐› ๐Œ๐ž๐ข๐ฃ๐ฌ van Stichting Survibes, ๐ˆ๐ฌ๐ฃ๐ž๐ ๐‡๐ฎ๐ฌ๐ฌ๐š๐ฒ๐ง en collega van Prisma Groep Amsterdam en ๐’๐š๐ง๐๐ซ๐จ ๐Š๐จ๐ซ๐ญ๐ž๐ค๐š๐š๐ฌ met genodigde van LGBT Asylum Support (voor hen is deelname aan dit gesprek de afronding van een eigen Pride tour langs AZC's in Nederland). Het initiatief voor het event komt van ๐’๐ญ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ข๐ง๐  ๐’๐š๐ง๐ฃ๐š๐ฒ ๐†๐š๐ง๐ฉ๐š๐ญ ๐๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ซ, een organisatie die zich richt op het verbeteren van het leven en de leefomstandigheden van de lhbtqi+ en/of hiv-positieve medemens in Suriname. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ๐˜ฝ๐™ค๐™— ๐˜ผ๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ก๐™ค ๐™๐™ค๐™ฃ๐™™๐™จ.

Posted by Shakespeare Club on Sunday, August 2, 2020

De All Inclusieve Zomerloterij inclusief Pride-gesprek werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Bob Angelo Fonds van COC Nederland. Het COC's Bob Angelo Fonds steunt kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van LHBTI's, voor en door LHBTI's. Steun het fonds om ontmoetingen mogelijk te blijven maken via www.bobangelo.nl

Publicatie interactief boek Mi Switi Pink Sranan

Na anderhalf jaar als Facebookpagina te hebben bestaan, waarbij we deelnemers zagen komen en een aantal ook weer gaan, werd op 23 juli 2020 het interactieve foto- en verhalenboek Mi Switi Pink Sranan gepresenteerd. Een boekje met zes persoonlijke verhalen over wonen en werken in Sranan (Suriname). Met interviews, foto's en zelfs video's. Ook benieuwd naar wat Daniel Lemmer, Giovanni Jona, Overdo Berghout, Raheelle Bhaggan, Kenzo Maasie en Sandro Lagadeau in dit boekje vertellen en laten zien? U koopt het boekje o.a. in onze online-shop. Meer achtergrond informatie over de geportretteerden en het project vindt u op de eigen Facebookpagina:

Foto's presentatie Mi Switi Pink Sranan Nederland

Om het bilaterale karakter van Mi Switi Pink Sranan te benadrukken werd het boek tegelijkertijd in zowel Suriname als Nederland gepresenteerd. In Suriname werd dit vooral een afhaalmoment bij Zus en Zo, voor zowel de geportretteerden als de Surinaamse sponsors en supporters, waar door de Surinaamse media breed verslag van is gedaan. In Nederland vond tijdens de presentatie bij restaurant Uitvlugt de overhandiging van de eerste exemplaren plaats aan Simion Blom, gemeenteraadslid Gemeente Amsterdam, Guilly Koster, journalist en opiniemaker, Zindzi Witte, vormgever van het boek en Frank Sewnarain, de nieuwe (aspirant) voorzitter van de stichting. Aan Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives in Amsterdam, die deze dag helaas verhinderd was, werd op 5 augustus zijn eerste exemplaar overhandigd. 

Bekijk hier het gratis e-boek Mi Switi Pink Sranan 2020

Twee dagen na de presentatie van van het interactieve boek Mi Switi Pink Sranan had Harold Thiehatten van Studio 45 het volgende interview met initiatiefnemer, projectleider en samensteller Johan Ganpat Brouwer:

Hieronder stond het verslag dat MVS van de boekpresentatie Mi Switi Pink Sranan bij restaurant Uitvlugt in Amsterdam heeft gemaakt. Met ook hier nog even voor alle duidelijkheid: Dit interactieve boek bundelt Surinaamse kunst met 'Typisch Surinaamse' maatschappelijke thema's en een stukje LHBT+ community. Drie onderwerpen die samen het hele werkgebied van Stichting Sanjay Ganpat Brouwer omvatten. Om de video te kunnen zien gaat u naar Salto/MVS.

Keti  Koti -markt Amsterdam

Gaat het dit jaar lukken om op 1 juli met een eigen kraam tijdens het Keti Koti festival in het Oosterpark te Amsterdam aanwezig te zijn? Inmiddels heeft het coronamonstertje ook dit festival doen cancelen... hopelijk hebben we meer geluk in 2021.

Pride Walk 2020 en Rainbowmarkt Vondelpark Amsterdam

Helaas is dankzij het coronavirus de 25e editie van Pride Amsterdam voor het jaar 2020 afgelast en doorgeschoven naar 2021. Stay strong, stay safe, stay @ home!

Brainstormmiddag 2020

Met een opkomst van 8 meedenkers werd op 7 februari tussen 16.00 en 19.00 uur een eerste brainstormmiddag over de invulling van het komend seizoen een feit. Onder het genot van een hapje en een drankje werden ideeën besproken en daar waar mogelijk van een eerste voorzichtige invulling voorzien. Nieuwsgierig naar wat dit heeft opgeleverd richting het komende expositie- en verkoopseizoen? Kijk dan regelmatig op deze site en volg ons op onze eigen Facebookpagina:

Sanjay's Info Hap

Net als in 2019 kon ook vóór corona in 2020 elke woensdag worden aangeschoven voor een Wereldgerecht op buurtniveau, verzorgd door ambassadeurs en koks Johan Ganpat Brouwer en Elma de Wolf. Voor een donatie van gemiddeld 5 euro per persoon at u vol verassing elke week uw buikje rond :-) Ná corona werd het concept in september 2020 als volgt aangepast: Elke tweede woensdag van de maand wordt er een Budget Hap gekookt, waar u (op basis van reservering!) voor een donaties vanaf 5 euro kunt meegenieten. Elke laatste woensdag van de maand koken Johan en Elma een Culinair Wereldgerecht van minimaal twee gangen. Op basis van reservering kunt u ook hiervan meegenieten voor donaties vanaf 7,50 euro p.p. Reserveren en menu's vindt u op de eigen Facebookpagina:

2019

Galerie MOON

In 2019 waren we veel tweede zondagen van de maand te gast bij Galerie Moon, Bickersgracht nr. 54 huis te Amsterdam. Een middag vol met extra's, waaronder een portretartiest, diverse kunstenaars, hapjes, drankjes en ook vaak muziek. De foto's tonen onze laatste verkoopexpositie op 8 december 2019.

Sanjay's Info Hap

Eerst kijken voor u koopt én lekker mee-eten? Dat kan elke woensdag tussen 17.00 en 20.00 uur aan de Kleine Bickersstraat 2, 1013 LJ te Amsterdam. Zeker weten mee-eten? Bel dan op woensdag voor 13.00 uur met 020 770 8869. Voor het weekmenu klikt u op de eigen Facebookpagina

Open Winter-Atelier

Het Open Winter Atelier 2019. In het laatste weekend van november werd voor de eerste x het Open Winter Atelier georganiseerd. Het eerste moment om alle prachtige nieuwe spullen uit Suriname te komen bewonderen. Een evenement met weliswaar nog niet heel veel bezoekers, maar wel hele mooie ontmoetingen

Zomerloterij

ZOMERLOTERIJ 2019 !! En nu alle winnende en troost-loten zijn getrokken zijn we blij en verheugd te kunnen melden dat er 350 euro kan worden gedoneerd aan Pride Month Suriname 2019. Het bedrag zal, a contant, tijdens de oktoberreis van de stichting naar Suriname door ambassadeurs Johan en Elma aan de voorzitter van de Pride Month 2019 commissie Sherwin Vreeswijk worden overhandigd. Het bedrag dat voor pechvogel Sandro Lagadeau is gereserveerd wordt tijdens dezelfde oktoberreis door Johan en Elma aan Sandro overhandigd. Een foto van de overdracht vindt u op de pagina Projecten Suriname .

Ruigoord

En met een zeer succesvol eerste optreden als gast-exposant tijdens de Openbare Werken in Ruigoord bij Amsterdam ronden we het expositie- en verkoopseizoen 2019 voorlopig af. Alle winnende en troostloten van de Zomerloterij zijn inmiddels getrokken, waarvan alle winnaars op de hoogte zijn gesteld. Ook het merendeel van alle spullen die in oktober 2018 uit Suriname zijn meegenomen, zijn inmiddels van een nieuwe eigenaar voorzien. Hoog tijd dus om onze oktoberreis naar Suriname te gaan voorbereiden, waarover op de pagina Projecten Suriname verslag zal worden gedaan. 

Pride Walk en Rainbowmarkt

Tijdens de Rainbowmarkt, op 27 juli 2019 in het Vondelpark te Amsterdam, werd de stichting in al haar pracht en praal door ambassadeurs Johan, Elma en Chandra vertegenwoordigd. Een middag vol verrassingen en bijzondere ontmoetingen met, mede dankzij alle mooie spullen van onze partners uit Suriname, ook een financieel uitstekend resultaat! Graag tot volgend jaar! 

Tijdens de PrideWalk 2019 in Amsterdam werd de stichting vertegenwoordigd door Good Old vriendinnen Natasja en Fadoua, die allebei Sanjay zelf ook erg goed hebben gekend. Hartelijk bedankt meiden en hopelijk tot volgend jaar! 

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Tijdens de Pinksterdagen, op 8, 9 en 10 juni 2019, kon de stichting tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden worden bezocht. Drie dagen met heel verschillend weer en idem dito publiek, waarbij vooral veel kleine spullen uit Suriname zijn verkocht. Fijn voor zowel het Consignatie-experiment als voor de Surinaamse makers. En inclusief de eerste verkochte loten voor de Zomerloterij ervoeren we de Open Ateliers opnieuw als een aangenaam succes. Op de video's de 2 verschillende opstellingen waarmee de stichting en haar partners aan de bezoekers werd gepresenteerd.

Vrijwilligerswerk Pride Amsterdam

Na een pauze van een paar seizoenen pakte het team van Stichting Sanjay Ganpat Brouwer haar vrijwilligerswerk voor Pride Amsterdam weer op. Hier een groepsfoto voorafgaand aan het draaien van een bardienst door o.a. ambassadeurs Johan en Elma tijdens Koningsdag 2019 bij het Homomonument.

Hulpgoederen Suriname

Naar aanleiding van onze inventarisatiereis naar Suriname, van 9 t/m 19 oktober 2017 is de stichting gestart met het inzamelen van  hulpgoederen voor de dagopvang van Foundation New Beginnings / Chances for Life in Suriname. Helpt U deze dozen vullen? Telefoon ambassadeur Hulpgoederen Elma de Wolf 06 488 15 319, Sluitingsdatum inzamelen donaties en hulpgoederen eerstvolgende doos: Zodra alles bij zusterorganisatie Chances for Life weer back to order is !! 

2018

T-shirts Dreams Through Art

Deze T-shirts werden verkocht t.b.v. de deelnemers van het Dreams Through Art project in Suriname. Meer informatie over dit project vindt u op de pagina 'Projecten Suriname'.

Sanjay's memorial Chill

Sanjay's memorial Chill, 13 juni 2018, Supperclub Amsterdam, Singel 460. Opbrengst eerste Kunstloterij 2018: € 120,-

GO Gallery, Amsterdam

Deelname expositie Pink with Pride 2018, Go Gallery Amsterdam, Marnixstraat 127, 21 juli -25 augustus 2018

Rainbowmarkt

Ontmoet Stichting Sanjay op de Rainbowmarkt! Pink Park, opening party Pride Amsterdam 2018, Vondelpark, 28 juli 2018

Ruigoord

Stichting Sanjay op Landjuweel 2018. Ruigoord. 24 t/m 29 juli 2018

Overig

Opening expositie SUPERPROUD, Wieden + Kennedy, Herengracht 258-266, Amsterdam. 2 augustus 2018, 18.00 - 21.00 uur

Stichting Sanjay @ Plantage Dok. Opening expositie en benefietdiner. 30 augustus 2018, vanaf 17.00 uur

Een geweldige avond als aftrap van een expositie. Met vrienden en familie, bekende en minder bekende gasten, heerlijk eten en gezellige muziek. 

Opbrengst Benefietdiner: € 246,- Iedereen heel erg bedankt!!!

En met 2 blije winnaars van de zomerloterij kon de eindstand worden opgemaakt: opbrengst zomerloterij € 210,-. Samen met de opbrengst van de loterij bij de Supperclub maakt dat € 330, - in totaal. Een opbrengst die net als vorig jaar geschonken wordt aan het LGBT Platform Suriname als bijdrage in de kosten van het organiseren van Pride Month Suriname 2018.

2017

Memorial-kleding-info-stempel-hoek tijdens Landjuweel, Ruigoord. 2 t/m 6 augustus 2017. Opbrengst derde Kunstloterij € 150.

Deelname expositie Pink with Pride @ Go Gallery Amsterdam, Marnixstraat 127. Opbrengst tweede Kunstloterij € 280.

Memorial Chill & eat, 14 juni 2017, Supperclub Amsterdam, Singel 460

Deelname Open Ateliers Westelijke eilanden, 3, 4 en 5 juni 2017, inclusief eerste Kunstloterij. Opbrengst loterij € 330.